Vanneau Foundation doet duit in het zakje

ERMELO - De Ermelose Kledingbank is voorlopig weer onder dak. Het zag er een tijdje slecht uit, maar dankzij een aantal betrokken partijen is er weer perspectief. Ditmaal verhuist de organisatie, die deel uitmaakt van Welzijn Ermelo, naar de voormalige ING bank aan de Stationsstraat 88.

De Kledingbank is een voorziening voor mensen met een minimum inkomen. De afgelopen jaren vond men huisvesting in een leegstaand schoolgebouw aan de Cronjéstraat. Maar dat wordt binnenkort gesloopt. Het was daardoor een spannende tijd. Maar gelukkig is er met een aantal zeer betrokken partners een overeenkomst gesloten en kan de Kledingbank op korte termijn weer open.

Vanneau Foundation

Dankzij een aanzienlijke financiële bijdrage van de Vanneau Foundation kan het gebouw voor tenminste een jaar worden gehuurd. De Vanneau Foundation richt zich op het behoud van erfgoed met historische waarde en draagt, vanuit maatschappelijke betrokkenheid, nu belangeloos bij. Zo ook ING pandeigenaar Kroon van Kroon Nijkerk Vastgoed BV en Bennedal Vastgoed BV, die het pand ter beschikking stelt en er is medewerking van Doorn Jacobs Notarissen.

Gezamenlijke kerken

De overige kosten zullen door de gezamenlijke kerken, vanuit het Diaconaal Platform Ermelo, worden gedragen. Daarnaast werken Welzijn Ermelo en het Diaconaal Platform Ermelo samen aan het ontwikkelen van een geheel nieuw sociaal concept, waarin de Kledingbank een vaste plek krijgt. De bedoeling is om dit het komende jaar verder vorm te geven. Ook raadslid Alex Kleijnen (Progressief Ermelo) is verheugd met dit nieuws. ,,Prachtig ! Ik heb de afgelopen tijd sterk geijverd voor het behoud van de kledingbank en ik ben blij met dit goede bericht." Kleijnen onderstreept nog eens dat de Kledingbank voorziet in een maatschappelijke behoefte.

De winkel wordt de komende weken weer opgebouwd en gaat per 1 juli weer open. Wie kleding wil brengen, kan dit doen zonder afspraak, kleding kopen is alleen op afspraak mogelijk. Bel hiervoor naar WE op tel. 0341-560268 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Men kan kleding brengen op dinsdag van 14.00 uur tot 16.30 uur en op donderdag van 9.00 uur-11.30 uur.