Kapvergunning is onherroepelijk

ERMELO - Vorige week is de kapvergunning voor de huidige plannen van De Hooge Riet onherroepelijk geworden. Hiermee is er groen licht voor de realisatie van de nieuwe toekomst van rijksmonument De Hooge Riet. De werkzaamheden zijn vandaag, 25 oktober, gestart.

De werkzaamheden worden uitgevoerd om de nieuwe, groene toekomst van De Hooge Riet mogelijk te maken. Het rijksmonument, het gebouw en het park, worden in ere hersteld. In het park achter het monument bouwt Heijmans 38 nieuwbouwwoningen, te weten: 28 tweelaagse terraswoningen en 10 twee-onder-een-kapvilla’s. In het monument realiseert aannemingsbedrijf Draisma 32 unieke appartementen. Op de hoek van de Chevallierlaan en de Stationsstraat bouwt Heijmans een appartementengebouw met 42 studio’s voor starters. Deze appartementen worden verhuurd door Uwoon en bieden jongeren tot en met 27 jaar een fijne en betaalbare plek.

Bouwrijp

Om de locatie bouwrijp te maken en ruimte te creëren voor de bouw van de woningen, worden struiken en bomen gesnoeid en gekapt. Ook worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd aan de toegangs- en rondwegen op het terrein. Omwonenden zijn hier over geïnformeerd.

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden? www.dehoogeriet.nl