Jongerenraad zet jonge vrijwilliger in de bloemetjes

ERMELO - Marit van der Kaaden werd vlak voor de jaarwisseling verrast met de Gouden Pauwenaward. Eigenlijk zou de prijs al op 22 december 2021 uitgereikt worden in café de Molenaer. Maar de prijsuitreiking kreeg een andere wending door de nieuwe Corona maatregelen. Sarojini Ramasray: ,,Er jammer, maar wij roeien met de riemen die wij hebben."

Marlies Prüst nomineerde namens Scouting Alexandergroep Marit van der Kaaden. Marit die rond haar 12e lid werd, is sinds september 2020 welpenleiding. Dat betekent dat ze met het team elke zaterdagochtend leiding geeft aan 34 jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar oud, programma's bedenkt en uitwerkt. ,,Sinds dit seizoen verzorgt ze ook de oudercommunicatie, wat de teamleiderenorm ontlast," aldus Prüst. ,,Marit is een leider van nature, ze ziet de kinderen en kan zich heel goed inleven. Ze kiest geen partij, maar laat kinderen onder haar leiding zelf de oplossing vinden. Bij haar eigen speltak is ze samen met een ander stamlid de voorzitter."

Collecte

Naast haar vrijwilligerswerk bij de Scouting is Marit van der Kaaden al van jongs af aan betrokken bij de collectes van het KWF en de Boeldag. Dit is haar overigens meegegeven door zowel haar oma Anneveld en haar moeder. ryleden waren er unaniem overeens dat Marit moest winnen. Op 27 december 2021 is de pauwenaward thuis bij Marita uitgereikt.