‘Ermelo, een mooi dorp met een rijke historie’

ERMELO – In augustus deden we via Ermelo van NU een oproep welke karakteristieke gebouwen niet mochten ontbreken in een skyline van Ermelo. Er kwamen veel reacties en de voorgestelde gebouwen gaven we door aan de creatieve mensen van City Shapes. En sinds kort is de skyline van Ermelo klaar en te bestellen.

We ontvingen in juli 2021 een mail City Shapes, een interieurbedrijf uit Rotterdam en gespecialiseerd in het ontwerpen van houten stadsgerelateerde decoraties: ‘Ermelo, een mooi dorp met een rijke historie, omringd door mooie heide, bossen en recreatie. Wij zijn erg gecharmeerd van dit mooie dorp en kwamen zo op het volgende idee: het ontwerpen van de houten skyline van Ermelo!’ In augustus maakten we hierover een artikel en riepen Ermeloërs op om ideeën voor beeldbepalende gebouwen en panden aan te leveren. Uiteindelijk hebben de ontwerpers een keuze gemaakt uit de ingezonden voorstellen. Dat de keuze bij de ontwerpers kwam te liggen had ook te maken met de realiseerbaarheid en herkenbaar moest zijn in het ontwerp. De gekozen panden werden: Riemer en Walinga, boekverkoopers; Immanuelkerk; de Muziektent; Oud Groevenbeek; Kasteel Staverden; Molen de Koe; het beeld van Luigi bij het Romeins Marskamp en De Hooge Riet.

Lasergesneden

De skyline dient als decoratie aan de muur waarmee het volgens City Shape een stoer alternatief is voor een schilderij, wandtekening of poster. De skyline is lasergesneden en beschikbaar in vier maten: 60, 90, 130 en 165 cm. Ze zijn leverbaar in vier materialen: notenhout, populierenhout, eikenhout en zwart kunststof. Onder de skyline is de tekst ERMELO aangebracht, maar het is mogelijk om deze ook zonder deze tekst te bestellen. De prijzen zijn vanaf € 39,95 (60 cm). Vanaf begin januari is de skyline van Ermelo te bestellen. Hoewel CityShapes bezig is om Ermelose winkeliers te interesseren om deze ook te verkopen, is hier op dit moment nog geen duidelijkheid over. Daarom is dit prachtige werk vooralsnog te bestellen via de websites van City Shapes. Bekijken en bestellen kan hier