Programma met interviews, amusement en entertainment

ERMELO – Het wordt een mengeling van nieuws, informatie en amusement. Ermelo Draait Door, een live programma in In de Volksmond, dat overeenkomsten heeft met het tv-programma De Wereld Draait Door. Het idee voor deze avond, die op donderdag 5 juni gehouden wordt, ontstond na afloop van het politieke debat in februari dat georganiseerd werd door de digitale krant www.ermelovannu.nl.

De journalisten en de medewerkers van In de Volksmond hadden de smaak te pakken. ,,Nu willen we graag iets wat ook jongeren aanspreekt," vertelt medeorganisator Ramantou Lukanza. ,,Daarom maken we Ermelo Draait Door." Het programma is gebaseerd op het populaire tv programma. ,,We hebben dus ook een tafelheer of –dame die de hele avond mag meediscussiëren." Ook haar collega Chantal Ottens heeft leuke ideeën. ,,Het moet gaan over de nieuwste gadgets en hippe, trendy dingen." Er komen mensen aan tafel die in het nieuws zijn. Barbier Nero vertelt over zijn vak en gaat ter plekke iemand scheren. Er wordt gesproken over de nieuwste telefoonsnufjes. ,,Maar we zoeken ook een oma die kan skypen met haar kleinkinderen," vertelt journalist Jeanne Dijkstra. Volkszanger Egbert Dijkhuis zorgt voor het muzikale deel. ,,Hij vertelde onlangs dat hij een duet met zijn dochter had gemaakt. Wij willen dat natuurlijk graag in ons programma," meldt journalist Natalie Overkamp. ,,Hij komt er een feestje van maken!" Ook zangeres Yara, die afgelopen seizoen meedeed aan The Voice of Holland Kids, komt vertellen over haar tv ervaring en over hoe ze door Angela Groothuis gecoachte is.

Ideeën zat

Ruurd Post, eigenaar van In de Volksmond is enthousiast. ,,Het is iets nieuws!" Hij heeft daarom ook burgemeester André Baars uitgenodigd. ,,Niet voor een politiek praatje, maar hij komt kort wat vertellen over zijn actie voor Duchenne." Lukanza en Ottens, beiden werkzaam in de Ermelose horecagelegenheid, hopen dat het een terugkerend programma wordt. ,,Ideeën zat," zegt Lukanza. ,,Het wordt een avond die je niet mág missen!" Ermelo Draait Door begint om half negen. Het zijn acht korte items, pittige gesprekken en leuke interviews. De presentatoren hebben de kunst afgekeken van de tv presentator Matthijs van Nieuwkerk, maar natuurlijk doen ze het op eigen wijze. Iedereen is van harte welkom bij In de Volksmond.