Herinrichting eindelijk van start

ERMELO – Vanaf dit weekend zal de gemeente Ermelo een aantal verkeersomleidingsborden plaatsen. Op maandag 12 mei gaat aannemer Dusseldorp uit Zutphen namelijk aan de slag om de Stationsstraat vanaf Julianalaan tot en met de splitsing Stationsstraat – Horsterweg te vernieuwen.

Ruim een maand later dan dat het stond gepland, zal nu echt de Stationsstraat worden aangepakt. Dit gebeurt in vier fases. De aannemer begint bij de splitsing met de Horsterweg. ,,Wat betekent dat met de bevoorrading van de cafés?" vraagt Marco van Dijk, mede-eigenaar van café De Molenaer. ,,Daar wordt natuurlijk overleg over gepleegd," zeggen de deskundigen tijdens de informatiebijeenkomst op 7 mei. Ook Ronnie Regeling, manager van de VVV maakt zich zorgen. ,,We zitten met de planning van de zomeravondbraderieën," zegt hij. Op 14 mei zal de straat werkelijk afgesloten worden voor doorgaand verkeer. Toch is de datum van oplevering nog altijd 18 juli. ,,Die datum is een harde datum," verzekert Lies Willems de betrokkenen. Zij is communicatieadviseur van de gemeente en betrokken bij 'Beter Ermelo'. Ook de aannemer gaat er vanuit dit deel van de straat voor de bouwvakvakantie op te leveren.
Het is een fors project omdat ook het riool vervangen moet worden. Tegelijkertijd wordt het Molenaarsplein meegenomen bij de herinrichting.