Mijlpaal in het bouwproces

ERMELO – De vier multifunctionele sporthallen en het zwembad krijgen steeds meer vorm. ,,Iedere keer als ik er ben verbaas ik me erover hoe snel het gaat. En hoe groot, duurzaam en mooi het wordt," zegt wethouder Sarath Hamstra vol bewondering. ,,We liggen goed op koers om de deuren in januari 2024 te openen. Nog even geduld en dan kan iedereen sporten en zwemmen in een gloednieuwe accommodatie die voldoet aan de eisen van deze tijd.”

Vanuit de lucht heb je het beste zicht op de bouwvorderingen. Daarom worden er regelmatig dronebeelden gemaakt. Deze week werd het zwembad gevuld met water. Een spannend moment. Gelukkig werd de test goed doorstaan. Een mijlpaal in het bouwproces. Maar ook een mijlpaal voor de zweminstructeurs van Interactie. Zij kijken heel erg uit naar de komst van het nieuwe zwembad.

Calluna is 50 jaar oud 

,,Het is niet meer van deze tijd”, aldus de zweminstructeurs. ,,Straks kunnen we gewoon veel meer. We gaan nog meer kinderen zwemles geven in een moderne, frisse en overzichtelijke accommodatie. We kunnen het doelgroepenbad helemaal afsluiten. Dat geeft minder prikkels. En dat is heel fijn voor onder andere onze kinderen van het bijzonder zwemonderwijs. Ook heeft het nieuwe zwembad mooie technieken zoals een beweegbare bodem en een lift voor mensen met een beperking. Het is dus heel toegankelijk.”

Groene omgeving

En is een stuk duurzamer dan het huidige zwembad. “Het wordt echt een fantastische plek om te werken. We hopen dat we heel veel mensen kunnen laten genieten in het water. Of dat nu met onze doelgroeplessen is, met zwemles of met recreatiezwemmen. Wij weten zeker dat het plezier er hier vanaf gaat spatten.”