Lokale vertegenwoordigers

ERMELO - Vandaag zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De stembureaus sluiten om 21.00 uur. Per stembureau worden dan de stemmen op lijstniveau geteld. De voorlopige uitslagen worden vanavond al bekend gemaakt. De uitslag van de verkiezing van het waterschap wordt op donderdag 16 maart om 16.00 uur door het waterschap Vallei en Veluwe bekend gemaakt.

Er zijn een aantal lokale kandidaten zowel voor de verkiezing van het waterschap als de Provinciale Staten verkiezing. De SGP heeft als enige partij twee kandidaten uit Ermelo op de lijst staan. Pieter Stam op plaats 12 en Teus Bleijenberg op plaats 15. De verkiezingen staan in het teken van de landelijke politiek. Het is geen vanzelfsprekendheid dat mensen gaan stemmen, laat staan dat iedereen weet wie hen goed kan vertegenwoordigen in Arnhem. 

Agrarische sector

Pieter Stam is raadslid in Ermelo en onder andere woordvoerder voor ruimtelijke ordening en wonen. Hij is als bouwkundig tekenaar werkzaam bij een architectenbureau. Teus Bleijenberg is bestuurslid van de provinciale afdeling. Van beroep is hij adviseur rundvee. Beide kandidaten vinden het belangrijk om Ermelo te vertegenwoordigen, op te komen voor de agrarische sector, goede openbaar vervoersverbindingen in de regio en wonen.