Lezing Jaap Hogendoorn in Museum Het Pakhuis

ERMELO - Eind 2020 werden er spectaculaire beelden opgenomen op de Ermelosche Heide. Deze beelden waren onderdeel van de zeer succesvolle NPO serie over het verleden van Nederland. Er bijzonder veel aandacht voor Het Verhaal van Nederland dat meer dan twee miljoen kijkers per aflevering haalde. Historisch producent Jaap Hogendoorn komt donderdag 15 juni naar Ermelo om tot in detail te vertellen hoe dit programma gemaakt is.

Veel mensen genoten van Daan Schuurmans als alwetende verhalenverteller, van de diepgang in de interviews met de verschillende specialisten, maar de gedramatiseerde scènes met mensen in nagemaakte kleding voerden de boventoon. In de scenes zitten heel veel extra authentieke details verstopt, meer dan je op het eerste oog kan ontdekken. Die details dragen weer bij aan de geloofwaardigheid van het geheel.

Springlevend Verleden

Het Verhaal van Nederland is gemaakt met een groot team professionals verdeeld over verschillende afdelingen. De regisseur, het camerateam en de mensen van licht bepalen veel van wat we zien. Maar wat we op door hun lens zien, wordt veelal bepaald door de invulling van andere teams, zoals het Art-departement en de kostuumafdeling. Deze werden voor HVVNL bijgestaan door diverse specialisten. Een van die specialisten is Jaap Hogendoorn.
Hogendoorn dat doet hij met zijn bedrijf Springlevend Verleden. Daarnaast is hij al ruim 25 jaar professioneel reenactor. Voor het verhaal van Nederland was hij Reenactment Advisor. Wat dat inhoudt en welke details er in HVVNL verstop zitten kom je te weten tijdens zijn lezing. De lezing van Jaap Hogendoorn vindt plaats op donderdagavond 15 juni 2023 bij Museum Het Pakhuis in Ermelo.

Half 8 (19.30 uur) inloop, start 8 uur (20.00 uur). Er is plaats voor maximaal 50 personen, dus kom op tijd! De entree bedraagt 5 euro incl. koffie/thee.