Voorbereiding jubileum in volle gang

ERMELO – Een flinke rookontwikkeling en vuur in de voormalige winkel van Eyefashion en het kantoor erboven: het klinkt als een rampscenario, maar maandagavond werd er ‘slechts’ geoefend door het Ermelose brandweerkorps. Een persoon moest met de ladder van de bovenste verdieping worden gehaald.

Het inmiddels leegstaande pand was maandagavond een goede oefenlocatie voor de spuitgasten. Het hele protocol werd dan ook doorlopen. ,,Mooi dat we dit kunnen doen,” zegt een van de brandweerlieden. Zeer binnenkort wordt het winkelpand gesloopt en wordt alles voorbereid voor de nieuwbouw.

120-jarig jubileum

De brandweerpost van Ermelo viert overigens dit jaar het 120-jarig jubileum. Op 15 juni is de brandweerpost open voor publiek. Er zijn dan demonstraties, een springkussen, spelletjes en een ritje in een brandweerauto voor de kinderen. Daarnaast zullen verschillende partners aanwezig zijn, waaronder Brandweer Harderwijk, Nijkerk en de defencie brandweer van het ASK. Bereden Politie, Politie Veluwe West, Handhavind Ermelo, ProRail incidentenbestrijding, EHBO-vereniging Ermelo, Delta Berging, (STH) Specialisme Technische Hulpverlening brandweer, Definitie, Risicobeheersing, TBO, Jeugbrandweer Ermelo-Putten, De nieuwe TS van de VNOG en de Ambulance van het WitteKruis. Inwoners uit Ermelo en andere belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen bij de brandweerpost aan de Oude Telgterweg 181.