LooHorst Landscaping zorgt voor groene uitstraling

ERMELO – Vrijdag is er een begin gemaakt met de vergroening van het opnieuw aan te leggen Molenaarsplein. Het plein dat vooral de entree wordt voor toeristen en recreanten, werd voorzien van twee kleinbladige linden. Ook is er een begin gemaakt met de aanleg van het boomeiland midden op het Molenaarsplein.

LooHorst Landscaping uit Ermelo plantte twee linden met een flinke kluit. Met een enorme hoeveelheid gestoomde teelaarde werden de kuilen gevuld. Eén boom, die recht voor de entree van de VVV staat, bedekt enigszins de informatiebordjes. ,,De lantaarns worden nog verplaatst," vertelt Peter van der Velde van de gemeente Ermelo. De straatverlichting komt aan een kant van de straat." Volgens de ambtenaar zijn de gekozen bomen zeer geschikt voor deze locatie. ,,Deze lindensoort blijft kleiner dan de gewone linde en is goed te snoeien." Daarnaast weet Van der Velde te vertellen dat het boomeiland drie 'bomen van de toekomst 2014' krijgt. ,,De Parrotia persica, een mooie gezonde meerstammige boom." Van der Velde beschrijft het plein zoals het er straks uit zal zien. ,,Je kijkt straks mooi tussen de grillige stammen door richting Het Pakhuis en de molen." Waar veel bomen minder attractief zijn in de winter, is deze Parriota persica door zowel de karaktervolle kroon, als de bijzondere bast én de winterbloei een uitzondering. Rondom het boomeiland komt een rand van natuursteen dat dienst gaat doen als bank.

Groenstrook

De parkeerplaatsen zijn verdwenen van het plein. Groen komt ervoor terug. De vijf houten bakken met hulst die op het plein stonden, komen in de nieuwe groenstrook tegen de Zaak van Ermelo. ,,Dat wordt opgevuld met bloeiende, vaste planten zoals korenbloem, papaver en zonnehoed. Verder diverse grassen met bloemen die doen denken aan haver en gerst," aldus Van der Velde, die hiermee een link wil leggen met de functie van de molen.