Zevenentachtigjarigen wonen nog zelfstandig

ERMELO - Ze vormen het stralend middelpunt vandaag in de Zwarte Boer en je zou bijna niet geloven dat ze beiden al 87 jaar zijn. Vandaag vieren ze het heugelijke feit dat ze 65 jaar getrouwd zijn samen met hun kinderen en kleinkinderen. Beide zijn op wat ouderdomskwaaltjes na, nog gezond en wonen nog zelfstandig in een appartement aan de Weegakker.

Het echtpaar Breuker komt oorspronkelijk uit Groningen. Via omzwervingen in Scheemda, Midwolda en Amsterdam, kwam het echtpaar in 1979 in Ermelo terecht. Als directeur van het postkantoor in Ermelo, ging het echtpaar boven het postkantoor wonen. ,,Mijn vader werkte bij de PTT en werd regelmatig overgeplaatst'', vertelt dochter Ria. ,,In die tijd was het een hele emigratie.'' Volgens Ria zijn haar ouders altijd heel gezond geweest. ,,Beiden kwamen pas voor het eerst in het ziekenhuis terecht toen ze al in de tachtig waren. Inmiddels hebben ze een paar keer per week huishoudelijke hulp en krijgen ze sinds kort ook hun warme maaltijden aan huis. Ze zijn altijd heel opgewekt en hebben veel humor. Ik kan me niet herinneren dat ze ooit ruzie hadden.''

Felicitaties

Burgemeester André Baars komt het paar feliciteren en eet een gebakje mee. Mevrouw Breuker vertelt dat ze vanmorgen getrakteerd zijn op een ontbijtje van de buren. Na het bezoekje van de pers en de fotografen werd het huwelijksjubileum in besloten kring met de familie (vier kinderen, 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind) in de Zwarte Boer met een heerlijk etentje gevierd.