Ermelo weer een stuk schoner

ERMELO - De actie 'Ermelo Schoon', een initiatief van de werkgroep Milieu van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo, was vrijdag weer een succes. Deze schoonmaakactie is geïnnitieerd door 'Keep it Clean Day' en richt zich op het opruimen van zwerfvuil. Vergeleken met vorig jaar was er een verdubbeling van het aantal deelnemende basisscholen.

Ongeveer 300 leerlingen van zes Ermelose basisscholen hebben vrijdag zwerfafval opgeruimd. Hoeveel volle vuilniszakken dat waren, moet nog geïnventariseerd worden maar dat het veel is, is wel duidelijk. Wethouder Van Eijsden gaf het startschot 's morgens bij school De Vlinderboom met een pakkend praatje over afval. Wethouder Klappe deed 's middags de aftrap bij de Ireneschool waar hij zo'n 100 kinderen toesprak. De kinderen hebben ervaren dat b.v. een simpel snoeppapiertje weggooien op straat slecht is voor het milieu.
Vrijwilligers konden zich vervolgens melden bij Woonzorgcentrum De Amaniet aan de Varenlaan. Daar kwamen ruim twintig mensen de woon- en leefomgeving schoner te maken. Met plezier en gezelligheid werden er 26 grote vuilniszakken vol zwerfafval geladen, een hele klus omdat het weer warm en drukkend aanvoelde. Een zinvolle bezigheid met als einddoel: Ermelo is weer een stuk schoner.