Feest tijdens Ermelo Draait Door

ERMELO - Mocca d'Or, de koffieleverancier van In de Volksmond, was met een eigen bar gekomen om voor de bezoekers 'koffiekunst' te maken. 'Koffie-o-loog' Gijs van den Berg legde uit wat een goede koffie behoort te zijn. En terwijl gasten aan de koffie zaten, arriveerden de modellen van Moda Donna e.Si. die de nieuwste najaar trends lieten zien.

De modellen kwamen op fietsen van Vliek Tweewielers. Ook de nieuwste sportkleding van Intersport werd geshowd. Als echte blikvanger kwam uiteindelijk Veronique, een model dat lingerie van Annalien showde. Aan tafel gingen de gesprekken over wijn, lekker eten, over fietsen en Harleys. Op het plein zorgde Vosselman voor vuur en meer nog hoe het geblust moest worden. Jong en oud kon even de brandblusser ter hand nemen. ,,Wat een leuke gasten," reageerde mensen na afloop. ,,Ik wist niet dat John Vis meegedaan had aan het Songfestival." Ook het optreden van de veertienjarige Joris Meesters met zijn Yolo Custombikes scoorde hoog in bewondering. ,,We hebben deze week gezien dat er negen Ermelose ondernemers genomineerd zijn voor het Business Event in november," vertelde Natalie Overkamp tijdens haar presentatie. ,,Maar misschien moet de BKE een extra prijs uitreiken aan deze piepjonge ondernemer." Er was veel interactie met het publiek. Zo kon men hapjes proeven als voorbode op de Restaurantweek en mocht iedereen op de kappersstoel plaatsnemen om geknipt te worden. Dit laatste was onderdeel van een actie voor de vluchtelingen in Irak.

Moeite waard

Muzikaal was de avond heel divers. ,,In de voorbereiding riep Ruurd al: Pop ontmoet Klassiek en zo is het ook gegaan," vertelde Gert Hofsink die een deel van de presentatie op zich nam. Zo was er een optreden van Jos Jongeling en schoven Aldrik Westraten en Bart Willemsen aan om te vertellen over het succesvolle event Groevenbeek Klassiek. Afsluitend was de microfoon voor Egbert Dijkhuis die, net als vorige keer, er een feestje van maakte. ,,Het was ontzettend de moeite waard," vertelt Ruurd Post, die menig uurtje in de voorbereiding heeft gestoken. ,,Dat heb ik niet alleen gedaan. Dat kon omdat ik mijn team achter me heb staan. Ramantou en Chantal (twee medewerkers In de Volksmond) hebben het modeblok voor hun rekening genomen." Ermelo Draait Door, dat zeker in 2015 een vervolg zal krijgen is een initiatief van In de Volksmond en Ermelo van Nu.

Zie ook de foto's van Jelle Belksma in de fotocaroussel