Geen onderhoud vanwege eigendomsrecht

ERMELO – Bewoners van De Verbinding hebben vanmorgen spontaan de bezem ter hand genomen om de locatie zwerfvuil-vrij te maken. ,,Noodgedwongen," zegt Jaap van der Wal namens de bewonerscommissie lachend. Omdat de projectontwikkelaar de grond officieel nog niet heeft overgedragen aan de gemeente, heeft de gemeente nog geen taak in het onderhoud.

,,Maar rondom het pand van Albert Heijn ligt veel troep en de muur zit vol zand," aldus Van der Wal. Ook het onkruid op de trottoirs rond De Verbinding is de groep bewoners een doorn in het oog. ,,De reden dat het niet wordt bijgehouden is dat het eigendomsrecht juridisch nog niet is geregeld," vult Egge Spaander aan. ,,De Verbinding wordt nog altijd als een bouwproject beschouwd." Toch wonen de meesten er al ruim twee jaar. Veel bewoners zijn gepensioneerd en willen best een keer met de bezem en vuilniszakken aan de slag. Zeker nu Albert Heijn zorgt voor koffie en de lunch. ,,Het is hier perfect wonen," vertelt Van der Wal tijdens de koffie in de kantine van de supermarkt. ,,Er is een grote saamhorigheid. We hebben één mailtje rond gestuurd en hier staat een hele groep."

Bedrijfsleider Tichelaar van Albert Heijn ontvangt de mannen gastvrij. Ook Acca de Boer van Uwoon is aanwezig. Zij heeft voor de bewoners grote, stevige bezems geregeld waarmee ze aan de slag kunnen. ,,Ook de gemeente heeft een steentje bijgedragen door het beschikbaar stellen van materialen," besluit Van der Wal. De groep wordt verdeeld, want ook de inpandige garage moet worden schoon gemaakt. ,,Aan de slag," roepen de mannen waarna ze gezamenlijk de klus klaren.