Ermelo heeft er een eeuweling bij

ERMELO - Timmerman Klaas van Putten, die op 11 oktober 100 jaar is geworden, werd vanmiddag gefeliciteerd door burgemeester André Baars. De eeuweling dook graag met zijn bezoek in de geschiedenis en haalde herinneringen op van vroeger. Van Putten, jarenlang eigenaar van Timmerbedrijf van Putten, is geboren en getogen in Ermelo.

,,Ik heb dit dorp zien groeien," vertelt hij enthousiast. ,,We hebben veel huizen gebouwd hier." De Ermeloër, die samen met zijn broer het bedrijf van zijn vader overnam, woonde aan de Telgterweg. ,,In de werkplaats maakten we zelf kozijnen. Hier kochten we machines voor." Ook weet Van Putten nog dat zijn vader een handkar met rubberen banden had. ,,Hij was de eerste hier en dat trok veel bekijks. Het was een goeie tijd."

Voetballer

Baars hoefde nauwelijks iets te zeggen, want de honderdjarige is één spraakwaterval. ,,We hebben ook veel meegemaakt," vertelt hij. Tegen de pers meldt Van Putten dat hij vroeger met enige regelmaat in de krant stond. ,,Ik voetbalde bij DVS'33 en men noemde mij 'Het kanon van DVS'." Met deze club werd hij verschillende keren kampioen.
Sinds een jaar woont Van Putten in De Dillenburg omdat verzorgingshuis Rehoboth, waar hij voorheen woonde, werd gesloopt. Afgelopen week vierde de jarige zijn feest met de familie. ,,Iedereen was erbij. Dat is mooi," besluit hij, kijkend naar de groepsfoto waar hij met zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen op poseert.