Bankdirecteuren willen mensen samenbrengen

ERMELO - Theo Frank nam dinsdagavond afscheid van Ermelo. Frank maakt een overstap naar de Rabobank Noordoostpolder- Urk (Emmeloord), waar hij in dienst treedt als senior accountmanager Private Banking.

Tijdens de afscheidsborrel was er bij de scheidend bankdirecteur een tweeledig gevoel. ,,Ik heb veel zin in een nieuwe uitdaging. Maar aan de andere kant weet je wat je achterlaat. Ik heb hier de afgelopen vijf jaar altijd met veel plezier gewerkt." Frank was dan ook overrompeld door de enorme belangstelling." Naast zijn werkzaamheden was hij betrokken en ambitieus waar het Ermelo betrof. Daaraan refereerden ook Hans van de Guchte, de directievoorzitter van Rabobank Randmeren en Heimen van Diest, voorzitter van de Bedrijvenkring Ermelo in hun toespraken. ,,Hij heeft er een 'dichtbij-bank' van gemaakt," zei Van Diest, die ook voorzitter is van de Molenstichting. Vanuit die hoedanigheid maakte hij een bruggetje naar het Rabobank Stimuleringsfonds. Een fonds waar Theo Frank jarenlang bij betrokken was.

Samen sterker

Marcel Korving (39) neemt het stokje over. Hij bedankt Frank voor de stevige fundering waar hij op mag verder werken. ,,Ermelo is een prachtige locatie. Ik wil hier graag verbindingen leggen tussen de Rabobank en mensen. De deur staat altijd voor u open. Maar ik wil ook graag onderling verbindingen tussen mensen maken." Hij wijst hierbij graag op het Samen Sterker Fonds. ,,Mensen stem op het Ermelose plan 'Ermelo Buitenleven'." Rabobank Randmeren stelt een bedrag van € 50.000,- beschikbaar voor initiatieven die de economie stimuleren. Iedere gemeente heeft één project naar voren geschoven. Het beste plan ontvangt € 22.500,-, nummer 2 € 12.500,-- en de overige drie plannen ieder € 5.000,--. ,,Ermelo loopt 2000 stemmen achter," meldt burgemeester André Baars, waarmee ook hij alle inwoners wil motiveren de facebooksite te liken.