Neem een kijkje in de keuken van Sonneheerdt

ERMELO - Altijd al eens een kijkje willen nemen in de keuken van Bartiméus? Dat kan op zaterdag 2 november. Dan is het Sonneheerdt gebouw in Ermelo van 11.00 – 15.00 uur in bedrijf en kunnen bezoekers zien en ervaren wat Bartiméus kan betekenen voor mensen met een visuele beperking. De organisatie van deze dag is in handen van het Bartiméus Expertisecentrum Werken.

In de donkere belevingstent kan men zelf ervaren hoe het is om tijdelijk het zien uit te schakelen. Proson, de sociale werkvoorziening, is in bedrijf. Bezoekers kunnen zien welke werkzaamheden er gedaan worden en hoe de medewerkers op een aangepaste manier hun werk kunnen doen. Er is volop informatie over hoe mensen met een visuele beperking een iPad en iPhone kunnen gebruiken. Annemiek van Munster is aanwezig met haar nieuwste boek 'Expeditie Ribbelroute'. Ook zijn er samenwerkingspartners als Match aanwezig. Buiten staat de low-visionbus van Bartiméus. Men kan ook meedoen met workshops. Kortom, er is van alles te beleven.

Samen Zelf

Aansluitend aan het Open Huis kan men de première bijwonen van de documentaire 'SamenZelf'. Voorzitter raad van bestuur Jopie Nooren ontvangt het eerste exemplaar van de film.

Er is kinderopvang (van 13.00 – 15.00 uur) en een springkussen voor de kleintjes(2 tot 11 jaar). En voor de inwendige mens kan men terecht in het bedrijfsrestaurant Bon Appétit. De parkeerplaats bevindt zich aan de achterzijde van het pand bij Proson, Paul Krugerweg 43.

Meer info is te vinden www.bartimeus.nl