Parkeerplaats De Bree wordt heringericht

ERMELO - Wordt er door de verbouwing van de HEMA wel voldoende rekening gehouden met laden en lossen en blijven er wel genoeg parkeerplaatsen over? Dat waren enkele punten waarop wethouder Jan van den Bosch dinsdagavond werd bevraagd. CDA-er Karel de Greef gaf aan dat hij nog nooit door zoveel betrokkenen was benaderd.

Daaruit blijkt toch wel dat het bij veel mensen leeft. Evenals het SGP, CU en BurgerBelang Ermelo maakte hij zich zorgen of er geen problemen werden gecreëerd bij het laden en lossen voor de HEMA. Door de uitbouw en het gelijktrekken van de tuinen van de woningen Groeneweg 48 en 50, wordt het eigenlijk alleen maar smaller aan de achterzijde. Van der Knaap (BBE) deed het voorstel om dan maar aan de zijkant mogelijkheid te creëren voor laden en lossen. Wethouder Jan van den Bosch gaf aan dat het college vele uren had besteed aan de indeling van dit parkeerterrein en daarbij bleek dit de beste oplossing. Daarbij gaf de wethouder aan dat ten aanzien van het laden en lossen een directe samenhang was met de indeling van de parkeerplaats De Bree. ,,Het laden en lossen moet toch op dezelfde plek kunnen als waar het nu gebeurt. Immers de tuinen worden rechtgetrokken dus de ruimte is er. En als blijkt dat er bij het laden en lossen even geen ruimte is, dan moet dat maar.''
Wat betreft de parkeerplaatsen voor de bewoners die de geplande appartementen gaan bewonen, moet nog een keer naar het totaalplaatje worden gekeken. Het zou dus maar zo kunnen dat deze bewoners hun auto moeten parkeren op de Groeneweg als De Bree een blauwe parkeerzone gaat worden.

Op 27 november zal dit in de gemeenteraad verder worden besproken. Het parkeerterrein De Bree, naast de HEMA is in maart 2012 vergroot doordat twee woningen werden gesloopt en deze kavels aan De Bree toe te voegen.