Marcel en Lydia Zimmer ontvangen prijs beste kinderalbum

ERMELO - Het is Marcel en Lydia Zimmer eindelijk gelukt. Na vier nominaties op rij ontvingen ze gisteravond op Urk eindelijk de Zilveren Duif Award. In de categorie het 'Beste Album Kinderen" viel hun album Zo is Dat! in de prijzen.

Van 10-15 november is het de week van de Christelijke Muziek en het is dan ook niet voor niets dat in deze week de Zilveren Duif Awards worden uitgereikt. De organisatie van de avond was in handen van Groot Nieuws Radio. De avond werd dan ook live uitgezonden vanuit een uitverkocht De Koningshof op Urk. De jury van de Zilveren Duif Awards bestaat uit: André Rouvoet (voorzitter), Wilfred Hardeman, Henk van Steeg, Leen La Rivière en Irene Klein Haneveld. De uitslag wordt bepaald door drie groepen: de jury, het publiek en een groep muziekkenners. Per album waren er vijf genomineerden.

Spannend

Marcel en Lydia Zimmer wonen al langere tijd in Ermelo. Ze geven regelmatig concerten en hebben verschillende CD's uitgebracht. Ze zijn ook schrijvers en componist van het Ermelo-lied wat in 2008 werd uitgebracht. Over het winnen van de Award zegt Marcel Zimmer: ,,Het is altijd spannend want tot het eind weet je het nooit. Dan pas weet je of je gewonnen hebt. Van te voren kregen we als genomineerden Beste Album Kinderen, op een groot scherm de jurybeoordeling te zien. De jury koos voor een andere CD maar ook het publiek en de branche moesten stemmen. Toen bleken uiteindelijk toch de meeste stemmen naar ons album te gaan.''

De nummers voor de CD Zo is dat!, hun vijfde kinderalbum, werden door Marcel en Lydia geschreven. Een paar teksten ook door Marianne Busser en Ron Schröder. De CD werd in hun eigen muziekstudio opgenomen. ,,We hebben veel reacties op de Award gehad, maar we moeten weer gewoon verder. We zijn erg druk met optredens en hebben dus eigenlijk geen tijd om er iets extra's voor te doen.'' aldus Zimmer.

Naast Marcel en Lydia Zimmer werden de Awards uitgereikt voor:

Beste album: Mundo – Trinity, Beste album internationaal: The Art Of Celebration - Rend Collective,
Beste lied: Ik Zal Er Zijn – Sela en de Aanmoedigingsprijs is voor Stop Rewind Play - Eveline Cocu