Ravage en oponthoud

ERMELO - Een vrachtwagen van de gemeente Ermelo heeft vanmorgen bij de spoorwegovergang aan de Oude Telgterweg met de grijparm de bovenleiding stuk getrokken. Hierdoor is het treinverkeer tussen Nunspeet en Vathorst gestremd.

,,De vonken vlogen alle kanten op," vertelt een Ermeloër die getuige van het geheel was. Hij staat nog te trillen op zijn benen. Met de bedrading werd ook een van de slagbomen door midden getrokken. Door de kapotte bovenleiding kwam een passagierstrein stil te staan. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brandweer heeft de circa 500 passagiers van deze trein geëvacueerd en lopend naar de brandweerkazerne begeleid waar zij zijn opgevangen. Zij zullen vervolgens met bussen verder worden vervoerd. Door de stremming zijn op diverse spoorwegovergangen ook de bomen naar beneden. De politie is bij de overgangen aanwezig om het verkeer te regelen.

De NS geeft aan dat door de beschadigde bovenleiding er voorlopig geen kunnen rijden. De verwachting is dat de treinen pas morgen weer rijden.