Speelgoedactie PE succes

ERMELO – Progressief Ermelo zamelde zaterdag speelgoed in voor de Voedselbank. Op deze manier hebben kinderen van ouders die het niet zo heel breed hebben toch een cadeautje met hun verjaardag.

De leden van PE staan op verschillende plekken in het dorp; op het Pauwenplein, bij de HEMA en Intertoys. Bea van 't Hul staat strategisch bij Blokker. ''Als je hier staat, kunnen mensen eigenlijk niet om je heen. Het gaat dan ook geweldig. En op deze manier is het toch een kleine moeite om iets voor anderen te doen.''

Op het Pauwenplein is de politieke partij vertegenwoordigd met een tent. Hier staan enkele PE-leden het gebrachte speelgoed in te nemen. Steunfractielid Quincy van den Berg komt aanlopen met enkele tassen vol speelgoed. ,,Deze komt van Bea bij de Blokker. Het gaat geweldig, dat kun je wel zien.'' Wat Van den Berg vooral treft, is dat mensen zelfs geld komen brengen. Het enthousiasime is zo groot dat ook Ermelose ondernemers cadeautjes komen brengen.

Raadslid Anneke Knoppert: ,,De slogan 'Sociaal en groen' gebruiken wij niet alleen voor de verkiezingen. Wij proberen daar het hele jaar vorm en inhoud aan te geven.'' Aan het eind van de dag kan worden geconstateerd dat Ermelo heel vrijgevig is. Er is veel ingezameld en daarmee zullen veel kinderen toch kadootjes kunnen krijgen. ,,Voor herhaling vatbaar,'' concludeert fractievoorzitter René Arts tevreden.