Banenmarkt bij Pinel in Week van Vrijwilliger

ERMELO – Zondag 7 december is de jaarlijkse Dag van de Vrijwilliger. Stichting Pinel houdt daarom, in navolging van het succes van vorig jaar, weer een Vrijwilligersbanenmarkt van 8 tot en met 11 december. ,,Om het vrijwilligerswerk in het zonnetje te zetten zijn er workshops georganiseerd," vertelt Hanneke Jonker van Stichting Pinel.

,,Ook is er een slotavond op 11 december waarbij vrijwilligersorganisaties met elkaar in contact kunnen treden en men in gesprek kan gaan met de Gemeenteraad." Mensen die op zoek zijn naar een vrijwilligersbaan kunnen vacatures vinden op de banenmarkt. ,,Dit keer is het niet alleen bij Stichting Pinel. We hangen ook vacatures op bij De Amaniet, De Baanveger, 'Ons Huis' in Horst en in De Speulderbrink in Speuld."

Foto-campagne

Stichting Pinel heeft de afgelopen weken een foto-campagne gehouden om het vrijwilligerswerk meer gezicht te geven. Zo zijn er negentig verschillende mensen geportretteerd als een afspiegeling van de Ermelose samenleving. ,,Deze foto's worden verwerkt tot een paginagrote advertentie die op 10 december in het Ermelo's Weekblad verschijnt," vertelt Henk Ruiter van Pinel. De advertentie is bedoeld als waardering van het vele vrijwilligerswerk, maar ook om nieuwe mensen te werven. ,,Er blijft gewoon meer vraag dan aanbod," weet Jonker uit ervaring.
Vanaf 1 januari treedt een nieuwe wet in werking waardoor mensen met een uitkering zullen worden gestimuleerd om vrijwilligerswerk te gaan doen. ,,De Sociale Dienst is er al mee gestart, maar met het nieuwe jaar is het officieel. Dat betekent dat er meer mensen zullen gaan participeren. Wij zien dat als een kans voor onze organisatie."
Ermelo van Nu biedt in samenwerking met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Stichting Pinel de komende weken alvast een kijkje in de keuken van verschillende vrijwilligersorganisaties in Ermelo. Dit zal gepaard gaan met de ingeleverde vacatures. Wordt vervolgd dus.