Nederland weer solidair tijdens Stop Ebola actie

ERMELO/ REGIO – Om precies 6 uur vanmorgen werd de grote inzamelingsactie Stop Ebola van Giro 555 gestart in Beeld en Geluid. Sinds die start vanmorgen zijn er al meer dan 1400 telefoontjes binnengekomen bij het belpanel. Om 16.00 uur schuift ook Ermeloër Ruud van Eijle aan. Hij is directeur van World Vision, een van de deelnemers aan de Nationale Actie.

Van Eijle maakt zich in Hilversum op voor zijn bijdrage aan het belpanel.,,Het blijft lastig om een ziekte in beeld te brengen, maar als je beseft dat wanneer je partner of je kind doodziek is, je hem niet meer vast mag houden, mag aanraken. Dat families gemeden worden en gebieden compleet stil liggen door Ebola..." Van Eijle kent vanuit zijn werk de gebieden en weet dat hulp hard nodig is. ,,Nederland is weer solidair en dat is nodig," zegt hij. Iedereen kan naar draagkracht helpen. ,,Het is leuk dat bijvoorbeeld Vodafone de sms-jes betaalt." De donaties lopen uiteen van € 2,50 tot € 600,00. En in het hele land zijn er acties gaande. ,,So far, so good!" besluit Van Eijle. ,,Wij hopen met zijn allen dat we vannacht een mooie eindstand bekend kunnen maken!"


Aan de telefoon zitten bekende en minder bekende Nederlanders. Radio 1 presentator Menno Bentveld bijvoorbeeld, die zelf reiservaring heeft met het getroffen gebied. Maar ook Caroline Tensen, Natasja Froger, Anita Witzier en Sander de Kramer doen hieraan mee.

De hele dag kan men bellen naar het telefoonnummer 0800-1112 om te doneren voor de actie Stop Ebola-actie! Mensen kunnen ook zelf een bedrag overmaken op giro 555.