Leerlingen geven kleur aan bouwlocatie

ERMELO - Het pand waar vroeger slagerij van der Vlis gevestigd was, is inmiddels gesloopt. Op de bouwlocatie aan de Dokter Holtropstraat zijn vanmiddag een aantal 'kunstwerken' onthuld. Het zijn tekeningen van leerlingen afkomstig van de Ireneschool en de Margrietschool. Wanneer de bouw van de geplande nieuwe woningen van start gaat, is nog niet bekend.

,,Er is wel belangstelling voor de nieuwbouw, maar definitieve handtekeningen zijn er nog niet," meldt Iris Uittien, directeur van UWOON. Op de locatie waar straks de vier herenhuizen en acht patiowoningen zullen verrijzen, staan nu kleurrijke panelen. Leerlingen van de twee basisscholen hebben aan de hand van een schets van de nieuwe woningen kleurrijke tekeningen gemaakt. De panelen moeten zorgen voor een fraaier beeld, en tegelijkertijd kunnen geïnteresseerden een beeld krijgen van de nieuwbouw en de plekken waar de nieuwe woningen staan gepland.
Samantha Wagenmakers, Merel van Dijk, Jasmijn Plantinga en Sterre Fleur Moerdijk (groep 6 Margrietschool) vinden hun paneel mooi. ,,Het is niet mijn droomhuis," vertelt Merel. Samantha en Merel mogen het paneel van hun klas onthullen. ,,Spannend, ja," zeggen ze. Het is koud en samen met hun vriendinnen warmen ze hun handen aan de beker warme chocomel, wachtend op het officiële moment.

Verkoop

Het ontwerp van de woningen sluit aan bij het dorpse karakter en de bestaande omgeving. UWOON hoopt op korte termijn meer informatie te kunnen geven over start van de bouwwerkzaamheden. Makelaar Jan van den Berg begeleidt namens UWOON de verkoop van de woningen. www.janvandenberg-makelaar.nl