Leisurelands schenkt rode beuken aan aandeelhouders

ERMELO - In verband met de naamswijziging van RGV naar Leisurelands heeft het recreatiebedrijf onlangs aan alle aandeelhouders een rode beuk geschonken. De aandeelhouders van Leisurelands zijn 35 gemeenten. Per gemeente plant Leisurelands daarom de komende tijd een rode beuk binnen de betreffende gemeente. De aftrap werd onlangs genomen op recreatiegebied Zeumeren waar een rode beuk werd geplant.

Een rode beuk is een solitaire boom. De boom is bijzonder en is een drager van een mooi landschap. Dat landschap wil Leisurelands graag met de gemeenten versterken. In overleg met de betreffende gemeenten zal Leisurelands een moment en locatie uitzoeken om de rode beuken te planten. De beste tijd hiervoor is het najaar.

Duurzaam recreëren

De rode beuk past bij de visie en ambitie van Leisurelands. Bij Leisurelands staat duurzaam recreëren hoog in het vaandel. Op recreatiegebied Zeumeren bijvoorbeeld wordt warmte en elektriciteit opgewerkt door middel van biomassa en biovergassing. Met het snoeiafval van de recreatiegebieden worden de biomassa- en biovergassingsinstallatie gevoed om duurzaam energie op te wekken. Ook zijn de regiokantoren voorzien van houtkachels om de ruimtes, die veelal niet de hele dag worden gebruikt, te verwarmen met hout van de eigen terreinen. Daarnaast zijn de laatste jaren de meeste (regio)kantoren voorzien van zonnepanelen. De solarcar wordt, met aanhanger, onder andere ingezet voor onderhoudswerkzaamheden en is een perfect alternatief voor de terreinwagen. Deze milieuvriendelijke wagentjes worden aangedreven door zonne-energie en rijden ongeveer 20 kilometer per uur.

Duurzame relaties

Bij Leisurelands draait duurzaamheid niet alleen om alternatieve energiebronnen, maar tevens om duurzame relaties en het investeren in nieuwe initiatieven in de vrijetijdssector. Leisurelands werkt als recreatieontwikkelaar bij al haar activiteiten aan een optimaal evenwicht tussen de 3 P’s: ‘People’ (het gastvrij en veilig ontvangen van bezoekers), ‘Planet’ (passend voor wat betreft het landschap en de leefomgeving) en ‘Profit’ (duurzame winstgevendheid, gericht op de lange termijn). Tenslotte is er een breed scala aan samenwerkingsverbanden en Leisurelands deelt haar kennis en bouwt dit uit.