Camera's op Goede Herderschool

ERMELO – Zes jaar geleden kwam ze met haar kinderen in Ermelo en dinsdag vertrekken ze naar Spanje. Een droom komt uit. Linda en Louis van de Roosloot gooien het roer om. De cameraploeg van het Tros TV programma Ik Vertrek volgt hen de komende tijd.

Afgelopen donderdag nam de bijna elfjarige Dannique afscheid van groep 6 van de Goede Herderschool. ,,Een dubbel gevoel,” zegt moeder Linda van de Roosloot. ,,Het was een spannende dag, temeer omdat de filmploeg op school kwam. Het was echt een feest en Dannique kreeg van zijn klasgenootjes een mooi boek als herinnering. Maar aan het eind werd het afscheid nemen voor hem wel moeilijk.” Dannique trakteerde koffertjes met het logo van het bekende TV programma. Dat deed zijn broer Lucca eerder die week ook op de peuterspeelzaal Ukkie pukkie.
Linda van de Roosloot is zelfstandig ondernemer. Ze volgde de opleiding aan de Martin Gaus academie en werd gedragstherapeut voor honden. Ook ontwikkelde ze zichzelf als dierentolk. De afgelopen jaren maakte ze samen met haar man een zoektocht naar zichzelf, keken ze diep naar binnen en ontdekten ze een aantal levenslessen. Ze besloten hun eigen paradijs te creëren in Spanje. Ze kochten een stuk agrarische grond in een heuvelachtig gebied, een finca, met een Spaans boerderijtje in Maella. De familie gaat er zelfvoorzienend leven, ‘back to basic’. ,,We hechten niet aan materiële zaken,” vertelt Van de Roosloot. ,,Als het er is, is dat prima. Is het er niet, dan is dat ook goed.” Ze hebben in Maella een tuin van 9 hectare met daarop een ‘massia’, vier muren met een dak. ,,Er zit een luikje waar je een emmertje door kan doen om water te halen,” lacht de kynologisch gedragstherapeut. ,,We gaan alles op ons in laten werken en vooral out of the box denken.” Er is geen gas, geen elektriciteit. Plan is om een basis te maken met zonnepanelen en een windmolen waarmee Louis een centrale verwarming weet te realiseren. ,,Wat zijn ogen zien, maken zijn handen. Voor ons is deze stap de oplossing. Daarom noemen we het ook Finca La Solución.”

Dagboekcamera

Morgen reist Linda samen met haar twee zoons Louis achterna. ,,Hij is nu al op de plaats van bestemming. Ik heb hier een dagboekcamera en maak opnames voor het TV programma dat pas in 2016 zal worden uitgezonden. De camera’s blijven ons de komende maanden nog volgen.” Het vertrek lijkt een grote beslissing, maar volgens het stel is het de meest logische stap die ze konden zetten. ,,Leven waar het leven voor bedoeld is, je droom gaan leven, een leven van overvloed voor onszelf, voor onze jongens, voor en met de natuur, voor de dieren en voor iedereen die ons levenspad mag kruisen.” De familie wil straks mensen ontvangen op haar erf. Rustiek onthaasten, tijd nemen voor jezelf, voor je gezin op een plek waar prikkels van nature al geminimaliseerd zijn door de omgeving waarin je verblijft. ,,We bieden mensen de kans terug te gaan naar zichzelf. Je eigen systeem te resetten en heerlijk opladen met nieuwe energie.” Wie meer wil weten over deze finca: www.fincalasolucion.life