Uitbaters betrokken bij incident

ERMELO - Burgemeester André Baars heeft in het kader van de openbare veiligheid pool-, darts- en biljartcafé Texsaloon aan de Stationsstraat 48 gesloten. Dit naar aanleiding van een incident wat in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 juni heeft plaatsgevonden.

De persvoorlichter van de gemeente Ermelo, Sjef Oerlemans wil vanwege privacy-redenen niet te veel op de zaken ingaan. Wel kan hij bevestigen dat er die nacht een melding is gedaan bij de politie vanwege geluidsoverlast. De politie is ter plaatse geweest waarop dit is geëscaleerd. Het betrof een incident in de directe nabijheid van de horecagelegenheid. Aangezien de uitbaters van Texsaloon er direct bij betrokken waren en dit niet het eerste incident betrof, heeft Baars besloten de horecagelegenheid te sluiten in het belang van de openbare orde en veiligheid. Daarbij is er een last onder dwangsom opgelegd. Dit heeft tot gevolg dat de TexSaloon per vrijdag 5 juni voor een periode van een week gesloten is. Met het opleggen van de boete wil Baars een signaal afgeven. Oerlemans: ,,Mocht de uitbater het hier niet mee eens zijn, dan kan hij, volgens de normale procedure, hier tegen in beroep gaan.’’

Geen commentaar

Ook de persvoorlichter van de politie Noord-Oost Gelderland, Esther Naber kan geen inhoudelijke reactie geven en verwijst naar de gemeente omdat het een beslissing van de burgemeester betreft. De ernstige schending van de openbare orde behelst de melding van geluidsoverlast maar vooral hoe dit geëscaleerd is. Aangezien de uitbaters zelf bij dit incident betrokken waren, telt dit extra zwaar voor de opgelegde sanctie. De uitbaters van Texsaloon, David en Anita van As zijn niet bereikbaar voor commentaar. Texsaloon is het pool-, darts- en biljartcafé wat is gevestigd op de eerste en tweede etage boven Dok 48, het voormalige café Toppers.