Herinrichting Stationsgebied

ERMELO – De Dokter van Dalelaan is vanaf 31 augustus tot 11 september gesloten voor verkeer in verband met de herinrichting van de stationsomgeving. Een deel van de straat wordt opnieuw beklinkerd en het verkeersplateau wordt uitgebreid. Daarnaast komt er meer ruimte voor parkeerplaatsen aan de Dokter van Dalelaan, ten zuiden van het station.

,,De werkzaamheden beginnen op maandag 31 augustus met de asfaltering op de Dr. van Dalelaan / kruising Heidelaan,"vertelt Sjef Oerlemans, communicatiemedewerker van de gemeente Ermelo. ,,Daarna wordt in de laatste week van september het plateau verlengd en worden de parkeerplaatsen aangelegd. Met borden ter plekke worden de weggebruikers hiervan op de hoogte gebracht."

Een deel van dit gebied zal worden bestraat met gebakken straatklinkers. Het verkeersplateau zal worden vergroot en ook het voorplein van Boonen Tweewielers zal hierin worden meegenomen. Tevens komt er een uitbreiding van fietsenstallingen. ProRail heeft berekend dat er momenteel een tekort is van zo’n 480 stallingsplaatsen. Het nieuwe plan voorziet in uitbreiding van 430 stallingplaatsen. ProRail zal een verdieping op de huidige fietsenstalling gaan plaatsen die bereikbaar zullen zijn via een veersysteem. Een handige methode om de fiets een etage hoger te parkeren, zelfs voor ouderen.

Gezamenlijk werk uitvoeren

Hoewel het twee gescheiden werkzaamheden zijn was de planning zo gemaakt dat de werkzaamheden in de Dokter van Dalelaan samen zouden vallen met de uitbreiding van de rijwielstalling door ProRail. Dit gaat echter niet door. ProRail kon op vragen van Ermelo van Nu, niet op tijd reageren waarom de werkzaamheden uitgesteld zijn. De gemeente geeft aan op 31 augustus wel met de geplande werkzaamheden aan de straat te gaan beginnen. Dit duurt tot 11 september.