Belang van goede studiekeuze

ERMELO - Met de boodschap "Pak je kansen" kwamen mevrouw Van Lier en de heer Van de Berg van de Stichting Leerlingzaken Noord-West Veluwe naar Groevenbeek om met de leerlingen van de eindexamenklassen te praten over het belang van een goede studiekeuze. Het kiezen van een passende vervolgopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs is niet eenvoudig.

Als je dit niet zorgvuldig doet, loop je het gevaar op vroegtijdig schoolverlaten. De afstand tot de arbeidsmarkt wordt groter als je geen mbo-opleiding hebt afgerond met een diploma.
De Ermelose Wethouder Klappe van onderwijs riep de leerlingen op om in de komende maanden goed na te gaan wat ze interesseert en te ontdekken waar ze goed in zijn. Ook het bezoeken van open dagen van ROC's is daarbij van belang. Hij overhandigde alle leerlingen een handschoen plus een lijstje met handige tips voor een goede studiekeuze.
De 4e klas leerlingen van Groevenbeek volgen overigens al het programma 'Oriëntatie op studie en beroep', ze lopen stages en brengen een dit jaar nog bezoek aan ROC Landstede.