'Verenigingen spelen belangrijke rol in samenleving'

ERMELO – Vanavond mocht bankdirecteur Marcel Korving samen met zijn collega’s uit omliggende plaatsen cheques uitdelen aan verenigingen. In Ermelo ging de hoofdprijs naar Buurtvereniging Horst&Telgt. ,,Wij zijn ontzettend blij, want hiermee kunnen we heel veel kinderactiviteiten organiseren,” zegt Marcella Hop enthousiast. Ze mocht een cheque van € 1316,- in ontvangst nemen.

Ook Crescendo scoorde hoog, mede vanwege het feit dat de muziekvereniging extra werd beloond met de creatieviteitsprijs. De vereniging opende vorige maand een pop-up store in winkelcentrum De Enk. ,,Dat leverde naast stemmen ook vijf nieuwe leden op,” weet Jan Hein van Burken, bestuurslid. In het totaal werd deze clubkas met ruim € 900,- gevuld.

Steentje

Dit jaar hebben zo'n 150 clubs zich aangemeld,” zegt Marcel Korving. ,,Dat is aanzienlijk meer dan vorig jaar. Daarom hebben we besloten om geen € 50.000,-, maar € 60.000,- aan coöperatief dividend beschikbaar te stellen voor de clubs.” Mocht dit volgend jaar nog meer worden dan zal het opnieuw worden aangevuld. ,,Ja, want uiteindelijk willen we wel ons steentje bijdragen.”

Sleutelwoord

Verenigingen spelen een belangrijke rol in de lokale samenleving. Een open vereniging was dan ook het sleutelwoord van de avond. Bestuurders werden opgeroepen hun eigen organisatie onder de loep te nemen en te kijken hoe men de rol van verenigingen nog beter kan verankeren, niet alleen naar leden en vrijwilligers, maar ook de omgeving, de wijk, het bedrijfsleven en de zorg. En dat gaat nog beter wanneer er meer geld in de clubkas is. Misschien is dat ook het succes van deze campagne. ,,We hebben zo'n € 13.000,- aan Ermelose verenigingen mogen uitdelen. Dat voelt goed. Er komt zeker een vervolg volgend jaar,” aldus de Ermelose bankdirecteur die met heel veel plezier de cheques vanavond uitdeelde.