Samenwerkingsovereenkomst met Flevonice

ERMELO - Afgelopen zaterdag waren bij Sports & Funpark Flevonice ruim 130 kinderen en ouders om de afsluiting van de campagne ‘Natúúrlijk Samen Spelen!’ van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Noord-Veluwe te vieren. Sinds maart werden binnen deze campagne in de Noord-Veluwse gemeenten spelmiddagen georganiseerd om ouders en kinderen te laten zien hoe leuk en eenvoudig samen sporten en bewegen kan zijn.

Het afsluitende evenement was ook de start van de samenwerking tussen JOGG Noord-Veluwe en Flevonice in Biddinghuizen. Tijdens de opening tekenden Vivian van der Ven, directielid Flevonice en Willem Krooneman, voorzitter regionale stuurgroep JOGG Noord-Veluwe en wethouder van gemeente Elburg, officieel de samenwerkingsovereenkomst.

Warming up

Als afsluiting van de regionale campagne konden kinderen zich samen met een ouder/verzorger opgeven voor dit gratis evenement. Ruim 130 kinderen en ouders volgden op deze dag een programma van diverse sportieve activiteiten.. Per gemeente was busvervoer geregeld. Kidz DJ opende het programma met een enthousiaste warming up. En alvast een voorproefje voor de volgende regionale JOGG campagne ‘SnoepGroente!’; na afloop ontvingen alle deelnemers een heerlijke groentespies.

Samen spelen

Er is een onderzoek gedaan onder moeders van kinderen in deze regio en daaruit is gekomen dat met name het ‘natuurlijke’ (in de natuur) en het samen (ouder en kind, kind en kind) bij bewegen voor moeders en kind belangrijk is. Door middel van de spelmiddagen werden leuke spelideeen gegeven die je met elkaar kunt doen. Daarnaast zijn er maar liefst 40 spelbeschrijvingen te downloaden van de lokale JOGG-websites. Zo kunnen ouders ook zelf met het gezin of met vriendjes van de kinderen een leuk spel ondernemen.

Jongeren op gezond gewicht

Met behulp van voorlichting op scholen deelt JOGG kennis van gezond eten en organiseert activiteiten die kinderen bewust maakt van het belang van voldoende bewegen. Daarnaast biedt de organisatie zorg en begeleiding voor kinderen met overgewicht en stimuleert het locaties waar kinderen komen (bijv. scholen en sportkantines) om een gezonder assortiment aan voedingsmiddelen aan te bieden. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners. De basis van de samenwerking tussen JOGG en Flevonice is ontstaan vanuit de gemeenschappelijk ambitie om mensen vanuit fun inspiratie aan te zetten tot bewegen.

JOGG Noord-Veluwe wordt georganiseerd door de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten en wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Gelderland en Regio Noord-Veluwe. www.jogglikeermelo.nl