Nieuw fietspad start van deel Westflanktracé

ERMELO – Vrijdag 17 juni was de oplevering van het nieuwe fietspad langs de Oude Nijkerkerweg. Van de Horsterweg tot aan de Telgterweg beschikken fietsers nu over een eigen tweerichtingsfietsweg, apart van de rijbaan voor het autoverkeer.

Wethouder Jan van Eijsden 'opende' de nieuwe fietsweg: ,,Veiligheid is een belangrijk onderwerp geweest bij het ontwerp en de aanleg. Zo is gezorgd voor goed zichtbare belijning op de plek waar het fietspad aansluit op de Oude Nijkerkerweg. De aannemer gaat op diverse plekken nog de lage begroeiing snoeien. Dit zorgt voor zichtbaarheid van fietsers vanaf de weg waar het autoverkeer gebruik maakt. Ook is gekozen voor duurzame verlichtingsmasten.’’ In verband met de levertijd van deze nieuwe masten, staan er op dit moment nog tijdelijke verlichtingsmasten.

Markeringen

De Oude Nijkerkerweg zelf wordt nog voorzien van extra belijning. Zogenaamde as- en kantmarkeringen die passen bij een 50-km wegregime. Deze witte lijnen zorgen er voor dat de weg optisch smaller lijkt. Over het algemeen heeft dit een positief effect op de rijsnelheid van het autoverkeer. Het aanbrengen van de witte lijnen gebeurt deze week