Crew kiest voor Ermelose locaties

ERMELO - Bij bloemenwinkel Florado in winkelcentrum De Enk werden vanmiddag filmopnames gemaakt. Regisseur Lorena Hoogendijk had deze locatie uitgekozen vanwege de ruime opzet van de zaak. ,,We moesten een bloemenzaak hebben aangezien de hoofdrolspeelster bloemenverkoopster is,” legt Sonja da Graca uit. Zij is degene die het script heeft geschreven.

Het is een script voor een nieuwe Nederlandse misdaadserie. In de serie worden Alana Derkx, Nathan Derkx, Marjan de Vries en Cleopatra Romero op de voet gevolgd in hun dagelijks leven. Hoofdrolspeelster Cleopatra is een jonge vrouw van 29 die gevreesd wordt in de onderwereld. Zij wordt er door haar opdrachtgever op uit gestuurd om zware criminelen te vermoorden die hun afspraken niet zijn nagekomen. Een spannend verhaal waar vanmiddag nog weinig van te zien was. De crew nam uitgebreid de tijd om de juiste hoek en belichting te realiseren en de figuranten wachtten geduldig op datgene wat er komen ging.

Nieuwe serie

Vandaag is er op twee locaties in Ermelo gefilmd. Hoogendijk heeft voor dit dorp gekozen omdat ze deze locaties goed kent. Ze is blij dat de productie van de nieuwe serie die de titel ’Mission: Suïcide’ kreeg, van start is gegaan. Waar wordt de serie op uitgezonden? ,,We zijn nog in onderhandeling met verschillende partijen,” vertelt de regisseur, die hier verder niet op in kan gaan. De opnames van vandaag zijn dan ook van essentieel belang aangezien dit ook materiaal voor de trailer moet worden. ,,We hebben wel een jaar nodig om de hele serie te kunnen maken,” aldus Da Graca.

Terwijl de producent met de filmklapper slaat en roept om welke scene het gaat, loopt ook het winkelend publiek gewoon door de winkel. Het werk moet doorgaan immers. Wessel Bosch verpakt de bloemen achter de toonbank. Hij vindt het allemaal prachtig. Klanten kijken vragend rond; de filmcrew trekt zich er weinig van aan. Het team is op elkaar ingespeeld. Mission: Suïcide is een productie van LTH-Productions, een multimediabedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen en produceren van film-en televisieproducties.