Ermelose maatjes specialiseren zich

ERMELO- SchuldHulpMaatje Ermelo heeft extra aandacht voor een bijzondere groep hulpvragers: jongeren van 16 tot 26 jaar. Deze jongeren verdienen extra aandacht omdat ze naast de financiële problemen ook te maken hebben met groepsdruk, aparte regelingen voor jongeren bij de overheid en de ontwikkeling van hun brein.

Omdat dat bij jongeren nog in ontwikkeling is, vraagt de begeleiding van jongeren andere vaardigheden en inzichten van de maatjes. Jongeren hebben bijvoorbeeld nog niet altijd een goed ontwikkelde helikopterview en hebben daardoor onder andere moeite met plannen en vooruit kijken. Daarnaast is het emotionele deel van het brein van jongeren veel actiever, waardoor ze emotioneler reageren op prikkels en gebeurtenissen in hun omgeving. Dankzij een subsidie van de landelijke overheid kon de landelijke vereniging een project starten waarin een benadering, specifiek voor jongeren, kon worden ontwikkeld en waarin een extra training kon worden aangeboden aan maatjes die vooral jongeren willen helpen om te voorkomen dat zij financieel in de problemen komen.

Jeugddag

Bij SchuldHulpMaatje Ermelo hebben enkele maatjes en de coördinator aan die training van de landelijke vereniging meegedaan. SchuldHulpMaatje Ermelo heeft daarmee nu ook enkele maatjes die specifiek getraind zijn in het begeleiden van jongeren met financiële problemen. Daarnaast lanceert de Landelijke Vereniging van SchuldHulpMaatje op 3 oktober op de ‘Voor de Jeugd Dag’ in Amsterdam (www.voordejeugddag.nl) de nieuwe landelijke jongerenwebsite. Achter de schermen wordt deze website steeds verder klaargemaakt voor de lancering. Stiekem vast een kijkje nemen? Ga dan naar: www.moneyfit.nl. De site is een portaal waar jongeren verhalen kunnen lezen van andere jongeren, tips krijgen en testjes kunnen doen. Met banners op gamesites, goksites, datingsites en shopsites willen we jongeren op een laagdrempelige manier bereiken. Jongeren kunnen contact opnemen met SchuldHulpMaatje via WhatsApp, of per mail om een jongerenmaatje vragen. Zij kunnen ook via de site van SchuldHulpMaatje Ermelo (www.shmermelo.nl), telefonisch (06-45255215) of via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) contact opnemen.