Politie zoekt eigenaren gestolen spullen

ERMELO/ PUTTEN - De politie is volop bezig met het onderzoek naar de vele gestolen spullen die aangetroffen werden in een woning in Putten op vrijdagavond 30 september. Twee Poolse mannen en een Poolse vrouw werden toen aangehouden op verdenking van heling. Het gaat om diefstallen uit woningen, schuren en auto’s, voornamelijk in de omgeving Putten, Ermelo, Voorthuizen en Bennekom.

De drie verdachten werden aangehouden nadat de politie één van de mannen (een 37-jarige Pool) op het spoor kwam na een diefstal bij een café in Putten. De diefstal was op camerabeelden vastgelegd. Toen agenten de verdachte aanhielden in een woning in Putten stuitten zij op een grote hoeveelheid goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig was. In de woning bevonden zich toen ook nog een 27-jarige man en een 24-jarige vrouw. Zij werden ook aangemerkt als verdachte en aangehouden op verdenking van heling.

Onderzoek

De vrouw is op 3 oktober heengezonden, de twee mannen werden in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek. De politie druk doende met het onderzoek naar de herkomst van alle spullen. Onder de aangetroffen spullen bevonden zich onder andere fietsen, elektrisch gereedschap, een verzameling (gedenk)munten, meerdere navigatiesystemen, sieraden en een verzameling theelepels. Kort na de aanhouding van de verdachten werd door de politie foto’s van een deel van de gestolen spullen op Facebook geplaatst met de oproep om contact op te nemen als mensen hun spullen meenden te herkennen. Er kwamen veel reacties binnen, de politie bedankt iedereen daarvoor. Mede door deze reacties is van de meeste goederen inmiddels duidelijk van wie ze zijn. 

Minstens zeven zaken

Tot nu toe verdenkt de politie de twee mannen van betrokkenheid bij minstens zeven zaken, maar waarschijnlijk komen daar nog wel meer zaken bij. Het gaat dus om diefstallen in de omgeving Putten, Ermelo, Voorthuizen en Bennekom. De meeste feiten zijn gepleegd in augustus en september 2016. Enkele zaken zijn iets ouder.