Ondernemers geven Pakjeshuis een trendy uitstraling

ERMELO – Het Pakjeshuis in Ermelo houdt van tradities. ,,De authentieke Pieten zijn de komende weken weer te gast bij ons en natuurlijk vergezellen zij Sinterklaas,” vertelt Germa Greving, medewerker van museum Het Pakhuis.

Toch zal Het Pakjeshuis met zijn tijd meegaan. IJme Woensdregt van Elementa presenteerde deze week een nieuw logo op een enorme vlag. Bouwbedrijf Kamphorst heeft in samenwerking met A1 Signs een aantal voorbereidingen gedaan waardoor het logeeradres van Sinterklaas een modern uiterlijk krijgt, passend bij 2016.

Dynamisch

,,Sinterklaas is een dynamisch feest. Dat is het altijd al geweest,” vertelt Greving. ,,Dat is ook goed zichtbaar in Het Pakjeshuis.” Net als vorig jaar komt ook ditmaal de Bouwpiet, maar ook Piet Mondriaan is van de partij. ,,We hebben steeds meer ZZPieten, omdat Sinterklaas wel van ondernemerschap kan genieten,” lacht Greving. ,,Echt Het Pakjeshuis is er voor iedereen. De Pieten hebben allemaal een eigen functie of taak en samen maken we er weer een schitterend kinderfeest van. Dat is toch waar het om draait.”

Tijdens de intocht aanstaande zaterdag zal Sinterklaas op feestelijke wijze Het Pakjeshuis openen. Ook dit jaar kunnen kinderen op de woensdagen en zaterdagen Pietenpannenkoeken komen eten in de PietCuisine. Natuurlijk komt de limonade uit de limonadefontein. Er zijn tal van spelletjes te doen en op woensdag 16 november kan iedereen meedoen met de totale work-out met de pieten. ‘Alle pieten bewegen’ op het Molenaarsplein met Heel Ermelo Beweegt. De pieten moeten natuurlijk hartstikke fit zijn om Sinterklaas goed te kunnen helpen.
Ieder jaar kunnen de allerkleinsten komen ontbijten met Sinterklaas, ook is er weer de populaire Pietenbingo. En Theatergoep Spiegel heeft speciaal voor Sinterklaas een voorstelling gemaakt die te zien is in Het Pakjeshuis. Meer informatie: 0341 760777.