Ermelo in actie voor 3FM Serious Request 

ERMELO - 3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor de stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Ieder jaar sterven meer dan 900.000 kinderen aan longontsteking, kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Daarom komt ook Ermelo muzikaal in actie tijdens de Kerstmarkt op 17 december. Ook wordt er een veiling voorbereid om de opbrengst te verhogen.

Ondernemers stellen diensten beschikbaar. Close to You fotografie veilt een fotoshoot, Ermelo Centraal verzorgt een Champagneontbijt, Tirion biedt muzieklessen aan en Hamstra Vuurwerkhal maakt een mooi vuurwerkpakket dat financieel moet knallen. Ook wordt er een rondvlucht boven Ermelo geveild en sponsort Gasdepot Pul het festijn op het Pauwenplein. ,,We kunnen gebruik maken van het leegstaande winkelpand waar voorheen Jonker Herenmode zat,” vertelt medeorganisator Daniël Hootsmans van HD-Rent. Hij verzorgt pro deo het licht en geluid. ,,Het is mooi om te zien dat ook ondernemers zich verbinden aan deze actie.” De organisatie hoopt natuurlijk op nog meer leuke veilingproducten. ,,Dat mogen diensten zijn, een schoonheidsbehandeling, een leuk etentje, een huiskamerconcert of bijzondere producten. Je kunt het zo gek niet bedenken.” Hootsmans meldt daarbij dat het natuurlijk weer een muziekfeest wordt. ,,De inschrijving voor deelname van bands/ artiesten loopt goed. Het programma is al goed gevuld en natuurlijk mag iedereen de artiesten sponsoren.”

Kerstmarkt

Tijdens de Kerstmarkt van Ermelo wordt van 14.00 tot 21.00 uur voor de tweede maal muzikaal actie gevoerd voor Serious Request. De lokale opbrengst gaat 100% naar de 3FM Serious Request actie. Dit jaar zetten de DJ’s daarom voor de dertiende keer in het Glazen Huis, ditmaal in Breda, zich samen met Nederland in voor de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Longontsteking doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Vorig jaar ontstond het idee om lokaal de schouders eronder te zetten en een Ermelo’s steentje bij te dragen. Muziekcentrum Tirion organiseert samen met HD-Rent en Ermelo van Nu de vervolgstap. ,,Er zijn zoveel enthousiaste bandjes, lokaal en regionaal,” vertellen Tanja en Micha Tirion. De eerste bandjes zijn ook al geprogrammeerd. Ook de demonstratie DrumbleDance is er dit jaar weer bij. ,,Iedereen was vorig jaar zo enthousiast. Mensen kijken er al naar uit.” De bedoeling is dat muzikanten gesponsord worden. Dat kan door bedrijven, familie of door acties van scholen of verenigingen. Ook scholen kunnen ook helpen met een statiegeldflessenactie voor dit goede doel. Maar ook op de dag zelf kunnen mensen doneren voor het goede doel. Wie een muzikaal optreden wil verzorgen, kan contact opnemen met Micha Tirion: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ondernemers die een veilingitem beschikbaar willen stellen kunnen contact opnemen met Ermelo van Nu.