Downloaden kan waardebon opleveren

ERMELO - Vanavond heeft wethouder Jan van den Bosch officieel de CentrumApp van Ermelo geactiveerd. ,,Dit is een mooi voorbeeld van samenwerken,” zegt de voorzitter van het Centrum Management Bart Willemsen. Met de app kan iedereen in een oogopslag alle winkels, horeca, maar ook evenementen en acties terugvinden.

De app is bedoeld voor Ermeloërs, recreanten, maar ook mensen uit de omgeving. ,,Het consumentengedrag verandert en daar moeten we op inspelen,” stelt Willemsen. Met de app zijn onder een knop tweehonderd ondernemers gebundeld. Ook kunnen er met de app bijvoorbeeld evenementen extra promoten. Ook is er ambitie om de app komende tijd uit te breiden.

Mini-website

Iedere ondernemer heeft in dit virtuele centrum een eigen mini-website, waarop men actuele aanbiedingen en nieuws kan presenteren. Wie een winkel aanklikt, krijgt een korte beschrijving, de openingstijden, contactgegevens en een plattegrond. Stichting CentrumManagement heeft hoge verwachtingen van de nieuwe app. Er wordt ook nagedacht wat de vervolgstap moet zijn. Maar eerst moeten veel mensen de app gaan downloaden. Om dit te stimuleren is er een winactie waarbij een waardebon wordt verloot. De Centrumapp is vormgegeven door V1 Communicatie en gebouwd door SMAPPS. ,,Er is hard gewerkt en we zijn ontzettend blij met het resultaat,” vertelt Willemsen trots terwijl een drone de foyer van De Dialoog binnenvliegt. Met deze drone neemt Van den Bosch een smartphone in ontvangst waarmee de app wordt gelanceerd.