Muzikanten spelen tegen longontsteking

ERMELO - Zaterdagmiddag is er op het Pauwenplein bijna 2000 euro opgehaald voor Serious Request. Muzikanten maakten van 14 tot 21 uur live muziek waarbij publiek geld voor het goede doel kon doneren. Ook zijn er een aantal items, beschikbaar gesteld door Ermelose ondernemers, geveild. 3FM Serious Request vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking.

Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Al ver voordat de eerste muzikale noot gespeeld werd, was het eerste bod op een huiskamerconcert binnen. De veiling bleef echter spannend tot het laatste moment, want klokslag 21 uur ging het enorme vuurwerkpakket voor 355 euro naar de winnaar. Muzikaal gezien werd er een knallende start gemaakt met Drumbledance, geheel in kerststijl. Daarna volgden de verschillende bands elkaar op. ,,Het was de eerste keer dat we een veiling hebben georganiseerd en dat gaan we volgend jaar uitbouwen met een online mogelijkheid,” vertelt Tanja Tirion, een van de initiatiefnemers. ,,Zo leren we elke keer weer wat er beter kan.”

Diversiteit

Muziekcentrum Tirion stond gisteren garant voor een grote diversiteit aan bands en zangers. ,,Sommigen hadden speciaal hiervoor ook nog een kerstnummer gerepeteerd,” vult Micha Tirion aan. ,,En ze komen allemaal uit Ermelo." Over publiek hadden de bands ook niet te klagen. Met veel passie maakten ze muziek, allereerst om samen een succesvol evenement te maken, maar daarnaast om een bijdrage te leveren voor de landelijke actie. Met de totale opbrengst van 3FM Serious Request 2016 kan het Rode Kruis longontsteking voorkomen en behandelen. Het Rode Kruis ondersteunt vaccinatiecampagnes, leert ouders en gezondheidsmedewerkers hoe longontsteking voorkomen kan worden en hoe ze de ziekte kunnen herkennen en behandelen.