Liefde die over grenzen gaat

ERMELO - Het lot van de zusjes Serra en Dana Hop uit Ermelo gaat al heel veel mensen aan het hart. De beide Ermelose meiden hebben een stofwisselingziekte en weten dat ze daar mee niet heel oud zullen worden. Diverse acties om geld bijeen te brengen voor onderzoek, zijn al achter de rug maar woensdag werd er weer een prachtig hoofdstuk bijgeschreven.

Initiatiefneemster Jolanda de Boer had namelijk een workshop gelaatsverzorging georganiseerd in de kantine van FC Horst. Samen met een grote verloting was de opbrengst 3094 Euro. Het zorgde voor veel emoties toen het bedrag bekend werd gemaakt, in de eerste plaats bij de Boer zelf. ,,Ik ben echt sprakeloos. Weet je, ik hoorde het van die meiden. Dan ben je eerst even stil. Ik heb dat maandenlang moeten verwerken. Je denkt er voer na. Dan wordt je opstandig en wil je wat doen. Maar wat? Ik ben consulente in cosmeticaproducten. Mijn werk is workshops verzorgen. Daar begon het idee. Ik wilde het niet alleen bij een workshop houden dus kwam er een loterij bij. Allemaal leuk verzonnen maar dan de uitvoering. Daar is voor mij een wereld open gegaan. Zoveel mensen en bedrijven die willen helpen. Ongelooflijk.’’

Over de grenzen

,,Je leest en hoort vaak dat de wereld hard is. Maar de liefde, de betrokkenheid en de hulp die je ontvangt, vanuit Ermelo maar ver over de grenzen is oneindig groot. We hadden bijvoorbeeld flyers gemaakt die van de Kamp overigens gratis liet bezorgen op meer dan 11.000 adressen. Het bedrijf DTT, een app ontwikkelaar uit Amsterdam, vroeg of hij nog wat kon doen. Ja, de flyers betalen. Dat deed hij gelijk. Dat soort dingen. Echt super gaaf!’’ De drie vrienden Willem Hamstra, Henk Emous en Gert Dwars waren zo onder de indruk van de opbrengst van de actie van Jolanda de Boer, dat ze spontaan de hele opbrengst van de entreekaarten van hun Huifkarfeest schenken aan het goede doel. Dit betekent dat de opbrengst kan worden verhoogd met 1000 Euro. ,,We hebben meer dan 1000 loten verkocht met weekendjes uit, dinerbonnen en dat soort dingen als prijs die allemaal kosteloos werden aangeboden. Is dat niet geweldig?” aldus De Boer.

Workshops

Woensdagmiddag was het gezellig op Horst. Grote roestvrijstalen kommen stonden gereed en de mensen die zich ingeschreven hadden werden door de Boer aan het werk gezet. Wat volgde was een leerzame instructie over gezichten schoonmaken, het juiste product zoeken bij de juiste huid en een uitleg hoe de gevolgen van ouderdom tegen te gaan. Het hoogtepunt vormde de trekking van de grote verloting. Gijs de Boer, zes jaar oud, had zich het lot van de zusjes Hop ook aangetrokken en verrichte als een volleerde notaris de trekking. Uiteindelijk zorgde de mededeling over de opbrengst voor de meeste emotie. Nadine Hop: ,,Er bestaan zoveel lieve mensen op deze wereld. Echt geweldig. We hebben nu al 18.000 euro in de pocket voordat onze wielertour om stofwisselingsziekte begint. Dat is op vrijdag 16 juni wat het hoogtepunt moet worden.’’ De winnende loten zijn: groen 380, 474, 132, 555, 553, 733, 501, 71, 190, 7, 155, 668, 859, 57 en roze 405, 221, 515.