Stieren weten te ontsnappen

ERMELO/ DEN BOSCH - Een vrachtwagen van het Ermelose bedrijf J. van Mondfrans is dinsdagmorgen op de afrit van de A59 nabij knooppunt Zonzeel/ Den Bosch gekanteld. Hierdoor konden zo’n dertig jonge stieren ontsnappen waarna deze richting de snelweg liepen.

Vanochtend omstreeks 09.00 vond het ongeval plaats op de Rietveldenweg bij ’s-Hertogenbosch. Een vrachtwagen geladen met circa 85 kalveren voor de slacht kwam vanaf de A59 en viel in de bocht om. Door het ongeval ontsnapten de kalveren. Sommige verscholen zich in bosjes, anderen probeerden de snelweg te bereiken. Om de veiligheid van mens en dier te waarborgen werden tijdelijk enkele wegen afgesloten. De kalveren zijn uiteindelijk met een andere transportwagen opgehaald en naar het slachthuis gebracht.

Familiebedrijf

Het Ermelose transportbedrijf vervoert al 85 jaar vee. Het is een familiebedrijf dat inmiddels door de derde generatie wordt gerund.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Inmiddels zijn alle wegen weer vrijgegeven. Het bedrijf was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Daardoor is ook onbekend hoe het met de vrachtwagenchauffeur is.