Modderpak op terrein van Vol Gas

ERMELO - Voor alle brugklasleerlingen van Christelijk College Groevenbeek was het gisteren zweten geblazen. Er lag hen een sportieve uitdaging te wachten: een heuse Obstacle Run. Maar liefst 500 leerlingen zijn vol enthousiasme de uitdaging aangegaan.

Drie jaar geleden nam Olav Pranger van lifestylecentrum Get Healthy het initiatief voor een Obstacle Run. ,,Nu hebben de Buurtsportcoaches het geregeld en heb ik alleen de warming up verzorgd. Het was gisteren groter dan ooit verwacht. Het was namelijk een verplicht onderdeel op de sportdag en dat resukteerde in ruim 500 deelnemers," aldus Pranger. ,,Didactisch absoluut niet correct, want ze hadden een korte spanningsboog. Ik heb ze lekker door de modder laten rollen om ze voor te bereiden op de run!"

Vol Gas

Het hardloopevenement werd georganiseerd op het terrein van Motorclub Vol Gas. ,,Een zwaar parcour wat ik zelf ook nog even heb mogen ervaren omdat ik een rondje mee heb gedaan," vult Pranger aan. De jongeren kwamen onderweg diverse obstakels tegen. De fysieke en mentale gesteldheid werd hierbij op de proef gesteld. Maar het was vooral ook een hoop ‘fun’! Het parcours, deskundig uitgezet door de buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt, kende dan ook vele hindernissen. Het terrein van Vol Gas, middenin het bos had diverse modderkuilen waaruit geklommen moest worden. Een nat en modderige pak was dan ook snel gehaald. Maar dat hoorde er dan ook echt bij. ,,Het is mooi dat de motorclub ook meewerkte aan dit initiatief en het terrein hiervoor toegankelijk heeft gemaakt," vertelt de personal coach, die hoopt dat jongeren op deze manier ook weer ontdekken dat er meer te beleven is dan spelletjes spelen achter de computer. Sportief bezig zijn, uitdagingen aangaan en lekker vies worden! Dat hoorde er gisteren bij. Pranger heeft daarom ook een 7 dagen-sportpas uitgedeeld. ,,Ik denk dat dit een hele gave aftrap was naar een sportevenement op hoger niveau," besluit de personal coach, die juist de kracht van deze samenwerking ziet. De coaches van JOGG like Ermelo stonden aan de finish met water en fruit. De organisatie van de Obstacle Run was in handen van de buurtsportcoaches Krista en Kirsten van Heel Ermelo Beweegt. Het programma Heel Ermelo Beweegt maakt deel uit van de gemeentelijke Sportvisie 2016-2020.