Smaken verschillen

ERMELO – Mede dankzij de regen, die gestaag uit de hemel viel, werd het een spetterend feest. Echter door dit weer bezochten minder mensen de stands in de Stationsstraat.

Gelukkig klaarde het begin van de middag wat op, waardoor meer mensen het dorp bezochten. Het idee om een vijftal gecentreerde ‘pleinen’ te maken, kwam niet helemaal uit de verf. Alleen bij het Pauwenplein was een concentratie van kraampjes, daar was het dan ook druk. Bij Moda Donna e Si en IJssalon Torino was ook een ‘plein’ bedacht, maar dat viel niet op. Vanaf het Pauwenplein tot aan de Verbinding was er maar af en toe wat te proeven en te beleven. In dat stuk werd wel gedanst en dat trok publiek. Zo had Fouzia Hadou van Fouzia’s Haarlijn een echte Marokkaanse buikdanseres voor haar winkel geregeld en de dansers van Sparta gaven een optreden voor de Rabobank. De toeschouwers konden daarna een zakje Pulled Porc proeven bij De Schout van Ermel, die een stand had naast Depeche. Verderop had Ron Beugelsdijk van snackbar ’t Hoekje een samenwerking gezocht met slagerij Van Elten. Hamburgers, hotdogs en eigen gemaakte grillworst gingen er wel in. Daarna kon men pas bij Nienke in Ermelo weer wat proeven, wijn van de Telgter Wijngaard. De volgende halte werd pas het Molenaarsplein en daarna De Verbinding.

Samen

De ondernemers hadden er alles aan gedaan, daar lag het niet aan. Het weer was de grootste spelbreker, maar ook de opstelling van het evenement. Hoewel het werd aangekondigd als twee kilometer proeven, was het dat bij lange na niet. De Stationsstraat is evenwel twee kilometer lang, maar als er her en der een stand staat, wil dat nog niet zeggen dat er twee kilometer lang te proeven is. Jammer, omdat een lustrumfeest toch iets anders impliceert. Dat waren ook de geluiden die de ondernemers van het publiek terugkregen. ,,De organisatie zou sámen met de ondernemers eens om de tafel moeten gaan om te ontdekken hoe deze, overigens goede formule, in de toekomst succesvol zou kunnen worden,’’ aldus een Ermeloër die de meeste Proef&Beleefevenementen heeft meegemaakt.