'Medewerkers moeten vertrouwen terugkrijgen'

ERMELO – Aangeslagen zijn ze, de medewerkers van Eetcafé De Vos die vrijdagavond, kort voor sluitingstijd met een steekwapen bedreigd werden door twee overvallers. ,,Maar ze hebben heel rustig en koel gehandeld en het beste gedaan wat ze konden doen,” zegt ondernemer Henk Lubbersen.

De twee medewerkers van het eetcafé zaten net even rustig een kopje koffie te drinken toen twee donker geklede jonge mannen op hen af kwamen. ,,Ze hebben het vast goed geobserveerd. Ze wisten dat er verder niemand aanwezig was. En het was kort voor sluitingstijd.” Lubbersen vindt het heftig voor zichzelf, maar veel erger voor zijn medewerkers. ,,We hebben een bedrijf dat veel met contant geld werkt. Daarnaast zitten we in het buitengebied, dat is toch een stukje rustiger dan in het centrum.”

Camera's

Vier maanden geleden hing de horecaondernemer camera’s op. De beelden zijn door de politie bekeken en een getuige heeft een verdachte herkend die mogelijk betrokken is bij de overval. De politie heeft vervolgens deze 18-jarige inwoner van Ermelo aangehouden voor verder verhoor. Lubbersen gaat met zijn medewerkers om de tafel. ,,Zij moeten het vertrouwen terugkrijgen om veilig te kunnen werken. Dat geldt overigens niet alleen voor deze jongens en meiden want het kan ook zo ergens anders gebeuren,” aldus de uitbater van het eetcafé. Wat er precies nodig is om dat vertrouwen te krijgen, kan Lubbersen nog niet zeggen. ,,Gelukkig wordt er steeds meer gepind. Aan de bar is dat 70% en 30% contant, in de snackbar wordt er nog iets meer contant afgerekend.”
Mogelijk zijn er meer mensen die vrijdagavond iets opvallends rond de cafetaria hebben gezien. Dat kan zijn rond de overval om 23.00 uur, maar het kan ook zijn dat de daders eerder op de avond de omgeving verkend hebben. Iedereen die iets heeft gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.