Diner met kansen en valkuilen als thema

ERMELO - Op maandag 4 september vindt het jaarlijkse mbo-diner plaats en de legerplaats in Ermelo is het decor van dit diner. Het is de zevende keer dat het evenement georganiseerd wordt. Dit jaar is het thema ‘Arbeidsmarkt 2025 met de kansen en valkuilen voor het (mbo)onderwijs’.

Het mbo-diner wordt in opdracht van de minister van Onderwijs georganiseerd, in samenwerking met SBB, de MBO Raad, VNO/NCW-MKB, FNV en JOB. Dat er voor de legerplaats gekozen is, is niet toevallig. Deze locatie is een groot leerbedrijf voor mbo-studenten. Naast het diner staan nog tal van andere activiteiten gepland. Hoofdgastspreker van de avond is Didier Fouarge van onderzoeksinstitutut ROA van Maastricht Universiteit.

ROC

Vervolgens is het de beurt aan een leerbedrijf en een ROC die hun voorbereidingen voor 2025 zullen presenteren. Daarna zijn er tal van andere sprekers die over het thema voorbeelden geven, kritische vragen stellen en meningen geven. De aanwezigen worden uitgenodigd om met elkaar te spreken over het thema.