Piet Schrijvers ontroerd door gedicht

ERMELO – Een openhartig gedicht met bewondering voor De Beer van De Meer; dat schreef de elfjarige Kjell Schrijvers, leerling van de Koningin Julianaschool. Hij is woensdagmorgen uitgeroepen tot de eerste kinderdorpsdichter van Ermelo. Een verrassing voor de jonge dichter, die zijn gedicht voor het publiek voorlas. Emotie bij zijn opa, de oud keeper van het Nederlands elftal, Piet Schrijvers.

Kjell Schrijvers is de kinderdorpsdichter met zijn gedicht 'Mijn droom'. Dat Ermelo nu een heuse kinderdorpsdichter heeft is een initiatief van Cultuurkust Noordwest-Veluwe en de dichter Jos Kunne, voormalig stadsdichter van Harderwijk. Het initiatief maakt onderdeel uit van het scholenproject 'Kunstmenu Ermelo' op tien Ermelose basisscholen.

Kunne is vorig jaar november als dichter in de klas op bezoek geweest om samen met de leerlingen over gedichten te praten én hen gedichten te laten maken. De scholen hebben ook de lesbrief 'Ermelo in gedichten' ontvangen en zijn daarmee zelf met de leerlingen aan de slag gegaan. Uiteindelijk heeft de jury, onder leiding van wethouder Laurens Klappe, van 425 leerlingen meer dan 600 gedichten gekregen. Kunne heeft uit al deze gedichten per school het mooiste gedicht gekozen. Deze tien geselecteerde gedichten zijn vervolgens beoordeeld door de jury en daaruit is het gedicht van Kjell gekozen tot 'allermooiste'. Volgens Klappe, die de prijs uitreikte, is het een openhartig, persoonlijk en luchtig gedicht. ,,Een sportief eerbetoon van een bewonderaar," vervolgde hij. ,,En een gedicht met een heel verrassende slotzin." Een eervolle vermelding heeft de jury gegeven aan het gedicht 'Zand' van de elfjarige Jan Timmer, leerling van groep 7 van De Goede Herderschool. Volgens de jury: "een filosofisch gedicht met een schema dat mooi lijkt op gebroken rijm".

Binnenkort heeft Kjell Schrijvers zijn eerste officiele publiekelijke optreden als kinderdorpsdichter. Laurens Klappe heeft hem al uitgenodigd. Wanneer en bij welke bijzondere gelegenheid hij zijn winnende gedicht 'Mijn droom' zal voordragen, wordt nog deze maand bekendgemaakt.