VinkeVision en ActiveGroup helpen jonge talenten op weg

ERMELO - Linda Mietes (15) en Wiebe van Hoek (15) hebben een tweede plaats behaald tijdens het Cinekids festival 2017 in Amsterdam. Deze twee jonge filmtalenten kregen de prijs tijdens hun eerste deelname aan het Cinekid 48 hours. De prijsuitreiking vond afgelopen zondag plaats tijdens de filmpremiére van hun film die de titel Ado-viper kreeg.

Naast Linda en Wiebe stonden ook Léon Mietes (9) - broertje van Linda en hoofdpersonage in de film, Sarah Vinke (12), Noa van Zetten (16), en Mitchell Verhoef (18) in de spotlights. ,,Het is echt teamwork!" benadrukken Linda en Wiebe. ,,Met dit fantastische team van acteurs en het camerawerk van Noa hebben we een prachtig werk weten te maken." Naast het produceren hield Linda zich ook bezig met acteren en Wiebe bediende de camera. Het 48 Hour Film Project daagt jonge filmmakers uit om binnen 48 uur een korte film te maken. Elk team kreeg vlak voor het startsein op vrijdagavond een genre, karakter, 'prop' en zin mee die in de film moesten worden verwerkt. Voor de speciale Cinekid editie golden twee extra regels. De films moesten Nederlands gesproken zijn en geschikt voor kinderen van 6 tot 14 jaar.

Beste script en sound design

Naast een enorme reeks nominaties kregen Linda en Wiebe ook de titel voor: het beste script, beste sound design en beste film runner-up. De jury zei: ,,De nieuwe generatie? Een moderne film van jonge makers die weten welke technieken ze kunnen inzetten om een verhaal te vertellen en ons vanaf het begin tot het eind te vermaken!" Het team is blij dat het kon rekenen op de ondersteuning van Vinke Vision uit Ermelo en de ActiveGroup uit Harderwijk.