Geslaagde fietsverlichtingsactie bij DVS'33 Ermelo

ERMELO - Woensdagmiddag werden door Vliek Tweewielers en de ANWB wegenwacht fietscontroles en reparaties uitgevoerd op het sportcomplex van DVS'33 Ermelo. Voor de veiligheid van de jeugd konden vrijwilligers van het DVS wervingsteam hierbij honderd fietsverlichtingssetjes en DVS-veiligheidshesjes uitdelen.

Iedereen kent het belang van goed werkende verlichting op de fiets. Maar lang niet iedereen heeft goed werkend verlichting op zijn of haar fiets. Uit onderzoek blijkt dat maar de helft van de Nederlanders fietst met voor- en achterlicht. Dit is voor zowel de fietsers zelf als andere verkeersdeelnemers levensgevaarlijk. Overigens is het vaak geen bewuste keuze om zonder licht te fietsen. Vaak denkt men er niet over na. Ze vergeten hun lampjes, de batterijen doen het niet of het achterlicht blijkt kapot te zijn op het moment dat ze op de fiets stappen. 

Kwetsbaar

Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Ze zijn onbeschermd en gaan ook veel langzamer dan andere voertuigen. Jaarlijks komen ongeveer 150 tot 200 mensen om het leven door een fietsongeval. Het is daarom belangrijk dat fietsers zo veilig mogelijk op pad gaan. Om jonge fietsers te helpen, was er de fietscontrole op het Ermelose sportcomplex. De setjes en hesjes, beschikbaar gesteld door Vliek Tweewielers en de Firma Kamphorst, waren woensdag vrijwel allemaal op. Naast de jeugd lieten ook enkele buurtbewoners hun fiets nakijken. Zij zijn in elk geval weer goed zichtbaar.