Dakpannen doorverkocht en verwijderd

ERMELO – Dinsdagmorgen ontdekten omwonenden van het Postlaantje-Kerklaan dat er dakpannen van de voormalige school De Wegwijzer werden gehaald. Dit druist in tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter die de procedure geschorst heeft. Een dossier dat toch al gevoelig ligt.

Het had niet mogen gebeuren en de betrokken ambtenaar van de gemeente Ermelo heeft dan ook handhavend opgetreden. Dit bevestigt perswoordvoerder Sjef Oerlemans. Hoe kan het zo zijn dat er tegen de rechtspraak in toch sloopwerkzaamheden zijn verricht? ,,De aannemer, aan wie het sloopwerk gegund is, had de dakpannen doorverkocht,” vertelt een omwonende. Hij sprak de projectleider. ,,De koper van de pannen heeft nu aangegeven ook schade te lijden door de ontstane situatie. Hij was niet op de hoogte van de rechtbankuitspraak.” De omwonende, bij de redactie bekend, laat weten dat de mussennesten niet meer beschermd zijn door het ontbreken van pannen.

Verbaasd

Iris Uittien, manager van Uwoon reageerde vanmiddag verbaasd op dit verhaal. ,,Dit is voor mij geheel nieuw, maar ik ga het uitzoeken.” Vanavond wist ze te melden dat dit geheel op een misverstand berustte tussen de sloper en de aannemer. ,,Het klopt dat er begonnen was met het weghalen van dakpannen. De dakpannen zijn zo snel mogelijk weer terug geplaatst en een ecoloog heeft bekeken of er schade is ontstaan aan de nesten. Dit was gelukkig niet het geval, er is geen schade ontstaan aan flora en/of fauna.’’ Bij nader onderzoek, woensdagavond 23.00 uur, blijken de pannen niet teruggeplaatst te zijn, ze liggen nog gewoon op de grond opgestapeld te liggen.